iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Природозащитна акция в Перник

Природозащитна акция в Перник 04_1429694276

На 26 април, неделя, местната гражданска инициатива „Съседите на Рекоул” организира протестна акция за показно засаждане на 40 дръвчета на бракониерските пътища към унищожения лесопарк „Урса”.

Началото ще бъде поставено в 12 ч., когато организаторите ще ви очакват на спирка „Винпром”. В акцията ще се включат жители на пернишките квартали „Стара Тева”, „Димова махала” и „Рудничар” (кварталите наброяват няколко хиляди души), както и ученици от града. Заповядайте на събитието, защото само заедно можем да покажем, че дните на Земята не се броят на пръсти.

„Съседите на Рекоул” разработи проекта „Искаме си РЕКУЛТИВАЦИЯТА!”, за да изостри общественото внимание към липсата на същински рекултивационни дейности след приключване на минните концесионни договори в България. Членовете на местната инициатива са силно притеснени от занижения контрол, законовите пропуски и отказа на замесените административни органи да поемат своята отговорност.

Проектът е сред победителите в тазгодишното издание на конкурса за малки зелени идеи „Направи си сам”, организиран от ЕС „За Земята”.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.