iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Приказка за водата в Мещица

Водоснабдяване

Вече 25 години питейната вода в пернишкото село Мещица "идва" само на четни дати, съобщават по bTV, цитирани и от "Мироглед".На нечетните дати вода няма!
„Надявахме се с извеждането на вода от язовир Студена да се направи и резервоар в началото на селото, така че да има вода до крайните квартали. Водата, обаче, отива само до центъра на селото. 1-2 часа имаме вода на ден и то е въздух и вода. Греем си в съдове, с канчета и т.н.", оплаква се Иванка Тодорова - жител на покрайнините на Мещица.
Постоянни потърпевши от ситуацията са 150 души от селото, които дори са събрали подписи с искане местната власт да реагира адекватно и да вземе мерки по отстраняването на проблема, но кметът Деян Станимиров се оправдава с липсата на средства.
От ВиК-Перник пък посочиха, че хората в част от Мещица нямат вода заради незавършен проект, който трябвало да включва резервоар за селото.„От 2000-2005 година започна изграждане на водопровод, завършен е през 2007 година, но без да се реализира планът за резервоар. Трябва финансиране от 500-600 хиляди лева, по проекта на МРРБ", заявява Румен Стефанов, зам.-директор на ВиК - Перник.
Става ясно, че с наличните съоръжения е невъзможен преносът на вода към крайните части на селото през нощта, тъй като няма постоянно налягане. В допълнение се изтъква и повишената консумация в центъра на Мещица - достатъчно оправдание, че водата не стига за всички!

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.