iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Пресякоха контрабанда на ракия

Пресякоха контрабанда на ракия 01_1453123804

Дежурните митничари на Дунав мост 2 са осуетили опит за огромна контрабанда на ракия. Това съобщиха от агенция „Митници“, като става дума за 480 литра от високоалкохолната напитка.

В събота вечерта малко преди граничния пункт Видин-Калафат е дежурял мобилен екип, проверявал във вътрешността на страната. Засекли товарен бус, който им се сторил подозрителен, и го спрели за проверка. По документи е превозвал хранителни стоки и безалкохолни напитки към страна от ЕС и се насочил към пункта, откъдето да мине в Румъния.
В хода на проверката обаче зад чанти с личен багаж и измежду стекове с безалкохолни напитки служителите се натъкнали на 40 стека газирана вода.

При тестване на една от бутилките със „сода“ обаче се оказало, че съдържанието съвсем не е безалкохолно. От буса са били разтоварени 160 бутилки, съдържащи общо 480 литра ракия. Нелегалната пратка е задържана, а случаят е поет от разследващ инспектор. Все още не се знае откъде е тръгнала стоката. Същата вечер на пункта са изловили и камион с нелегални 60 кг тютюн за наргиле. Образувано е митническо дознание срещу шофьора на камиона.

На другия край на страната – на турската граница, е бил спрян опит за нелегален внос на ароматизиран тютюн за наргиле. Служителите на Капитан Андреево са изловили 165 кг от незаконната стока. Акцизната стока е била открита в автобус с турска регистрация, влизащ в страната от южната съседка.

Всички пътници и двамата шофьори заявили, че нямат нищо за деклариране. Поведението на няколко от тях обаче се сторило подозрително на митничарите и направили щателна проверка. В товарното помещение имало немаркиран багаж - пет сака, пълни с общо 165 кг ароматизиран тютюн за наргиле. Никой не си признал багажът да е негов. Стоката е с пазарна стойност 39 723 лв. Само дължимият акциз е 25 080 лв. Единият от шофьорите на автобуса, който е турски гражданин, е задържан.

Източник: novinar.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.