iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Премахват незаконни строежи в ромски махали

Премахват незаконни строежи в ромски махали

През юли предстои да бъдат премахнати близо 60 строежа, като половината от тях са в ромски махали, включително 20 в кв. "Кремиковци" в с. Гърмен.

Това съобщи Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

От началото на 2015 година са премахнати над 400 незаконни строежа, от които 38 - в ромски махали.

През юни органите на Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК) са разрушили приблизително 60 незаконни строежа, от които 12 - в ромски махали.

Предстоящите за премахване през юли незаконни строежи в ромски махали, освен тези в с. Гърмен, са в София, Перник, Пазарджик, Самоков и други населени места.

Изпълнението на влезли в сила заповеди за премахване на строежи от органите на ДНСК в ромски махали се извършва постоянно и успоредно с останалите незаконни строежи в цялата страна. Премахването на незаконните строежи в Гърмен не е необичайно, а е част от текущата работа на дирекцията, обявиха от ведомството.

Освен тези около 10% незаконни строежи в ромски махали, се премахват и много други незаконни обекти в чашките на язовирите, по Черноморското крайбрежие, в курортните комплекси, както и в централните зони на градовете. През следващите месеци се предвижда разрушаване на незаконни строежи в чашката на яз. "Искър", във ваканционното селище "Русалка", както и предстои изпълнението на последните от общо над 400 заповеди за премахване на кабелни мрежи из цялата страна. Ще се премахват и незаконни базови станции на мобилни оператори.

Източник: bnr.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.