iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Представиха програма за развитие на Югозападен район

Представиха програма за развитие на Югозападен район

Приеха проект на Годишна индикативна програма за дейността за 2015 г. на заседание на Регионалния съвет за развитие на Югозападен район.

Той беше представен от Бойка Павлова – областен управител на област Перник и Живка Любомирова Такева-Първанова – заместник областен управител на област София. Това са двете области, които поемат ротационното председателство на съвета, съответно за периода 01.01-30.06.2015 и 01.07-31.12.2015 г.

Целта на програмата е осигуряване на активното участие на Регионалния съвет за развитие в процеса на стратегическото планиране и наблюдение на регионалното и местно развитие и постигане на ефективна координация при изпълнението на оперативните програми, съфинансирани от Европейския съюз, насочени към икономическото, социалното и териториалното сближаване на района с останалите райони в България и ЕС.

По време на срещата, която се проведе на 25 и 26 септември в Боровец, взеха участие представители на министерства, както и на петте области от Югозападния район – Перник, Кюстендил, Благоевград, София и Софийска, кметове на общини и членове на общинските съвети в района, както и представители на социално-икономически партньори. На заседанието беше представена Националната политика по изменение на климата. Бяха обсъдени проблеми, свързани с изменението на климата в Югозападния район, както и мерки за тяхното преодоляване и източници на финансиране.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.