iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Представиха проектите за догодина за Перник

Представиха проектите за догодина за Перник 12_1451038390

16 технически работни проекти, които са включени в Плана за развитие на община Перник за 2014-2020 г. и в Интегрирания план за градско възстановяване и развитие, бяха представени на заключителна пресконференция, като в нея взеха участие кметът Вяра Церовска, заместник-кметът Денислав Захариев и екипът на проекта „В подкрепа на Перник за следващия програмен период“, чиито ръководител е Иван Искренов.

„Поздравявам екипа на община Перник, че съвсем отговорно, сериозно и професионално се зае да изготви тази инвестиционна програма, която ще даде възможност на нашия град да изпълни и реализира всички възможности по проектите „Регионално развитие“-заяви кметът Вяра Церовска.

Иван Искренов посочи, че това е един изключително важен за община Перник проект, който е основополагащ за следващия програмен период. Неговият бюджет е 550 хиляди лева, а срока на изпълнение е 27 месеца.

„Основната идея на кандидатстването е по ос ОС 1 на ОП „Региони в растеж“, където преди една седмица кметът Вяра Церовска подписа съгласуваното споразумение за състава на междинното звено. По тази програма Перник се превръща в Междинно звено. До края на януари месец ще трябва да се сформира обществен експертен съвет, който ще избира приоритетните обекти.

Сред целите на проекта са подготовка на инвестиционни проекти, готови за включването им в Интегрирания план за градско възстановяване и развитие, както и такива които ще допринесат за развитие на визията и стратегията на Перник.

В проекта са включени следните обекти – Градска среда- рехабилитация на зона за отдих в Централния градски парк, реконструкция и рехабилитация на улична мрежа в кв. „Рудничар“ и на моста над река „Струма“, рехабилитация на парк „Митко Соколов“ в кв. Драгановец и благоустрояване на кв. Тева – изграждане на зони за социални контакти и отдих, алеи и тротоари.

Включено е и въвеждане на енергоспестяващо улично осветление в кварталите – Варош, Драгановец, Клепало, Проучаване, Байкушева махала, Твърди ливади Стара Тева, Тева, Красно село, Селото, Рено, Монте Карло, Христо Смирненски и Димова махала.

Освен това ще бъде направено обследване и прилагане на енергийна ефективност на Общинския младежки дом, детски градини и две училища в Перник.

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.