iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Предсеминарна среща се проведе в Областна дирекция на МВР – Перник

Предсеминарна среща се проведе в Областна дирекция на МВР – Перник 06_1402393778

Предсеминарна среща с ръководния и част от експертния състав на дирекцията, по проект „Новият полицейски лидер”, реализиран с финансовата подкрепа на Оперативна програма «Административен капацитет», съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд се проведе днес в Перник.

Психологът на областната дирекция запозна служителите със стратегическите цели и идеи на проекта, както и с мащабите на самото начинание, нямащо аналог в досегашната практика на министерството.

Целта на проекта е подобряване и модернизиране на управленско-административния капацитет в МВР, чрез актуализиране и усъвършенстване на познанията, стиловете и практиките на лидерство на средния ръководен състав, в съответствие с ефективните управленски модели в организациите от сферата на сигурността.

Планираните обучения са двудневни и тридневни и ще обхванат целият ръководен състав и служители на експертно ниво, общо 187 служители от областната дирекция. Обучителните модули са в три тематични направления:

“Подбор и кариерно развитие” - в този модул служителите ще усвоят практически умения за планиране, подбор и оценка на кандидатите за постъпване на държавна служба, както и за израстване в кариерата;

“Лидерски стил и мотивация”, даващ насоки за нова управленска култура, създаваща съвременна организационна среда в работата;

“Психологични аспекти на управлението при разследването на криминални престъпления и овладяването на кризи”, насочен към повишаване на общата и специализирана психологическа подготовка при разследване на престъпления и овладяване на критични инциденти.

Първите планирани обучения ще стартират още през следващият календарен месец.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.