iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Предприеха мерки за гробищния парк в Мошино

Предприеха мерки за гробищния парк в Мошино 08_1471670588

Кметът на Община Перник Вяра Церовска и заместник-кметът Денислав Захариев се запознаха с дейностите по разширяване на гробищния парк в Мошино, като кметство"Изток" предприе мерките, заради недостиг на места. Разширението ще обхване 882 квадрата. В момента се прави място за паркинг, асфалтирана е и улица за обхождане на второ ниво на гробищния парк. Кметът на кв.Изток Емил Костадинов обясни, че още в началото на мандата е уведомен,че паркът почти е изчерпил парцелите и това ще създаде проблем.

“Ремонтните дейности започнаха в началото на август. На мястото на буйната растителност и калта,която хората бяха принудени да газят през зимата, вече има асфалт. Така,че правим тези подобрения най-вече за удобство на хората, за да могат да уважат своите покойници без проблеми.“- каза кметът Емил Костадинов.

Фирмата АБЦ Инженеринг е изградила улица с 360 квадрата и в момента доизгражда място за паркинг с площ 522 квадрата. Отпуснатите за целта средства са в размер на 29 хиляди лева. В градоустройствения план на Перник е залегнало и разширение на централните градски гробища.

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.