iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Предлагат по-евтини екскурзии

Предлагат по-евтини екскурзии 02_1455258155

До 35% по-евтино могат да си купят почивки и екскурзии посетителите на изложението "Ваканция и СПА", като то се провежда до събота в столичния Интер Експо Център.

Промоциите и отстъпките на повечето компании, които работят у нас, ще продължат и до края на февруари. Тогава приключват ранните записвания за ваканциите у нас и в чужбина. Посетителите на изложението могат да се запознаят с офертите на 380 компании и дестинации. С национални щандове участват 10 държави, сред които Куба, Унгария, Индонезия и Мароко. Освен отстъпки и различни култури гостите на борсата могат да се насладят и на редица атракции, танци и музикални изпълнения, да се снимат с Христо Ботев и Захари Стоянов на щанда на община Враца, да опитат еленски бут и да дегустират храни и напитки от всички краища на България и света.

Ранните записвания от Русия показват 50% ръст на желаещите да почиват у нас в сравнение с миналата година. Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова при откриване на борсата. Очакваме 20-30% повече гости от тази страна, прогнозира министърът. С ръст на туристите се похвали и столичният кмет Йорданка Фандъкова. С 10% са се увеличили сънародниците ни, които прекарват време като туристи в София, съобщи Фандъкова. С толкова са се увеличили и гостите от Италия, 20% е ръстът на туристи от САЩ, 9% ог Германия и 6% от Гърция, съобщи кметът. Тя, подобно на стотици посетители, също не пропусна да се снима с двойниците на Захари Стоянов и Христо Ботев. Внимание привличаше и щандът на община Пловдив. Той вместо обикновена сергия с брошури и хора, които обясняват предимствата на града като дестинация, представляваше интерактивен павилион. С движение на ръцете си във въздуха гостите контролираха огромен екран и можеха да сърфират сред най-разнообразна информация за Пловдив. Сред най-интересните изложители на борсата е Индонезия. Те се рекламират като дестинация у нас, тъй като всяка година отчитат 10-15% ръст на българските гости. Очаква се те да се увеличат и тази година, след като паднаха входните визи за Индонезия за европейски граждани, които са в страната до 30 дни. До октомври визата струваше 50 долара. Всяка година 3000 души посещават страната, като основно предпочитат остров Бали и екзотичните ваканции на него, обясниха от щанда на Индонезия.

Пускат чартъри за Мароко

Първите чартъри до Мароко предстои да бъдат пуснати през това лято. В момента преговаряме със заинтересовани български туроператори. Това заяви директорът на Националния туристически център на Мароко за Източна Европа Халид Мими. Полетите ще бъдат не до познатите вече на българите Танжер, Казабланка и Маракеш, а до един от известните морски курорти на Средиземно море. Интересът към Мароко се увеличава всяка година, обясни Мими. Затова и през тази ще инвестираме повече в българския пазар за реклама и промоция, обясни той. Мароко има все повече приятели в България, категорична бе и посланикът на кралството у нас Нейно превъзходителство Латифа Ахарбаш. Към момента България има близо 6000 туристи, посетили Мароко, докато Румъния води с 15 000 души. Една от целите ни е да ги изпреварим, пошегува се посланикът. Преди две години Кралство Мароко бе познато основно с Казабланка, града от едноименния филм, и кус-куса. Радвам се, че интересът към нас през последните години се увеличи, заяви Ахарбаш. Заедно с Мими посланикът представи красотите на Кралство Мароко с плажовете, кухнята, възможностите за ски и СПА, културата и занаятите, както и специалните традиционни места за настаняване - риадите - прохладни къщи с просторни вътрешни дворове.

Източник: standartnews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.