iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Предлагат нови предизвикателства за малките

Предлагат нови предизвикателства за малките 06_1434345976

Лятото дойде, а с него и новите предизвикателства за малките и големите, като фокусът на голяма част от събитията ще бъде насочен към лятната ваканция и децата.

Хлапетата ще могат да се превърнат в средновековни воини, занаятчии и художници. Край морето ще се организират детски работилници, на които малчуганите ще могат да се забавляват, когато не са на плажа. Някои общини пък ще заложат на исторически възстановки и пресъздаване на стария бит и обичаи по нашите земи.

През юли се очаква реенакторски групи да пристигнат във Велико Търново, където край Царевец децата да се потопят в атмосферата на миналото. Предвижда се да има и тържествен парад на средновековни воини из улиците на старопрестолния град. Милена Църова от общината съобщи, че част от планираните събития са свързани с 830- ата годишнина от въстанието на Асен и Петър.

Спортни инициативи също няма да липсват. През юли например в Казанлък ще се проведе състезание по петанк. Играта е позната у нас от 2000 г., като нашият отбор вече има и участие на Световното първенство през 2005 г. Набралата популярност игра петанк представлява надпревара с метални топчета на пясък.

Далеч от морето също може да бъде интересно през лятото. Конната езда се оказва предпочитано занимание и много от родителите предпочитат да устроят за рождените дни на децата парти с коне. 30-минутна езда струва между 25 и 30 лв. за човек. Повечето конни бази предлагат и по-дълги разходки, придружени от инструктор.

И тъй като началото на лятото вещае много забава и игри, търговците побързаха да измислят нов продукт за по-удобни почивни дни. Силиконови гривни с изписани на тях името на детето и телефоните на родителите се превърнаха в хит. Те се предлагат в разнообразни цветове, а идеята е да бъдат полезни в случай, че някое хлапе се изгуби, по-лесно да се върне при майка си и баща си.

Източник: novinar.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.