iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Правят нова пожарникарска база в Перник

Правят нова пожарникарска база в Перник 02_1423643219

От 15 април провеждат конкурс за 250 пожарникарски места В София, Перник, Варна, Бургас и Карнобат пък се изграждат нови бази.

Това обяви директорът на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението" главен комисар Николай Николов е ефира на bTV. Изказването му дойде след като огнеборци протестираха с искане за назначаване на допълнителен личен състав.

Николов обясни, че в системата има 900 незаети бройки, като за 292 от тях няма отпуснат бюджет и затова ще бъдат съкратени. По думите му не може да се назначат повече от 250-300 пожарникари на година заради спецификата на обучението им.

По отношение на тежката ситуация в по-малките противопожарни служби като тази във Вършец, Николов подчерта, че положението е било много по-лошо преди 5-6 години, но 185 бройки от Главна дирекция са били отпуснати из страната.

Николов се похвали, че в сравнение с Турция като техника и организация българската пожарна е на по-високо ниво, като единствено имаме да догонваме южната ни съседка по отношение на битовите условия.

Източник: bnr.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.