iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Практичността води при коледните подаръци

Практичността води при коледните подаръци 12_1418740212

По това време на годината хората търсят подаръци, с които да зарадват своите най-близки и приятели.

Естествено, всеки прави това според финансовите си възможности и представата си за това какво би зарадвало тези, на които държи, в коледната нощ.

Тази година, както се оказва, накитите и книгите са сред най-търсените от българите подаръци. И въпреки данните от проучване, според което приблизително всеки трети сънародник отделя между 60 и 100 лева за коледни подаръци, някои от нас са готови (и очевидно имат възможност) да извадят 300 лв. за бижу, което да донесе радост на любимия им човек. 16 на сто пък предпочитат книгата като подарък, който да оставят под елхата за близките си или поне за някого от тях. Което не е изненада, защото хубавата книга винаги е била добър вариант за подарък не само за Коледа, но и по други поводи.

Както изглежда обаче, практичността е водеща, дори в празничната нощ, след като и тази година най-голямо предпочитание се отдава на подаръците за дома, а цели 70 на сто изобщо не са имали съмнение, че ще направят такъв подарък, който да е от полза на хората, които обичат. Нищо, че според изследвания, правени в други страни, практичните подаръци определено не фигурират между желаните и често, вместо да зарадват, по-скоро могат да обидят онзи, за когото са предназначени.

С каквито и средства да разполагаме обаче и колкото и понякога да се затрудняваме с избора на подаръка, е добре да помним, че вниманието и жестът са истински ценното за хората, които обичаме. И да си припомним коледния разказ на О’Хенри за младото семейство, в което всеки пожертва за другия най-скъпото си, за да може да му купи желания подарък. Без капчица мъдрост, но с много любов.

Източник: novinar.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.