iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Пожарникарите в Брезник почетоха Св. Илия

Пожарникарите в Брезник почетоха Св. Илия 07_1469027273

С молебен и водосвет за здраве пожарникарите в Брезник и тази година почетоха покровителя си Св.Пророк Илия, като службата бе пред параклиса, носещ името на светеца, в двора на пожарната в Брезник. Четирима църковнослужители, отправиха молитва към пророка, да закриля от стихии региона и да дава сили на огнеборците да се справят в тежки ситуации. Тържественото честване събра много гости , хора и служители на брезнишката пожарно-спасителна служба.

Християнския празник уважиха кметът на община Перник Вяра Церовска и нейните заместници-Владислав Караилиев,Йордан Павлов,Денислав Захариев,председателят на общинския съвет в Перник Иво Савов,кметът на кв.Изток Емил Костадинов и секретарят на община Перник Радослава Манова. Кметът Вяра Церовска изрази уважение към огнеборците, които всички са виждали как се раздават в кризисни ситуации и ги поздрави за празника.

„Това е една от професиите, при които морала и отговорността многократно надвишават служебните ангажименти. Желая здраве и щастие на всички служители на пожарната и на семействата им. Ние всички вярваме в тях и им желаем винаги да бъдат силни и смели!“ – каза Вяра Церовска.

Новият свещеник на град Брезник отец Петър поръси присъстващите за здраве. По традиция бе раздаден и курбан, направен от пожарникарите за Илинден.

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.