iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Поздрав от д-р Валентин Павлов за празника

Поздрав от д-р Валентин Павлов за празника 03_1457003059

Уважаеми жители на област Перник,

Честит национален празник!

Трети март е не само денят на Освобождението на България от османска власт! Трети март е символ на възкресението на един народ, търпял 500 години тежестта на робския ярем, но не загубил идентичността си и националната си гордост. По силата на Санстефанския договор,подписан на 3-ти март 1878г., България се превръща в най-голямата държава на Балканите. Трети март се празнува, защото от него се правят първите стъпки към утвърждаването на България за суверенна държава.За нас, българите, 3 март 1878 е въплъщение на едно начало. На този ден бе направена онази първа политическа крачка, заради която дадоха живота си хиляди верни синове и дъщери на България.

138 години след Освобождението, все още ние, българите, се просълзяваме и се изпълваме с огромна почит към всички наши сънародници, дали живота си за свободата ни. „Епопея на забравените“ рисува в съзнанието ни картините на самоотвержеността и храбростта на нашите предци. Затова искрено се надявам всички ние да не забравяме, че сме горди синове и дъщери на майка България и трябва да бъдем достойни да се наречем истински българи!

Уважаеми жители на област Перник,

Нека бъдем по-добри, състрадателни и отзивчиви, нека с грижа за своите деца да градим едно по-добро бъдеще, повече възможности за бъдещите поколения да останат в Родината си, повече надежда и вяра.

Честит национален празник, българи!

Д-р Валентин Павлов

Народен представител в 43 НС от Реформаторския блок

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.