iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Повече власт за пернишките домоуправители

Повече власт за пернишките домоуправители 06_1371757202

Домоуправителите в Перник вече ще могат да пишат констативни протоколи на съседите си в блока, ако вдигат среднощен шум, изхвърлят боклука през терасата или извършват други нарушения. Правомощията им са гарантирани с измененията на Наредба номер 1, с която се регламентира обществения ред на територията на община Перник. Текстът в наредбата е съобразен със Закона за управление на етажната собственост и е само една от промените, направени в документа, които бяха приети на днешното заседание на Общинския съвет. Вече има ред, по който да се провеждат митинги, манифестации, събрания и други обществени прояви на открито.

Създадена е опция да се отнема разрешителното за удълженото работно време на ресторантите и кафенетата при нарушения. По предложения на граждани е предвидена глоба при нерегламентиран добив на подземни богатства.

"Казусът се отнася до т.нар. ромски бригади, които вадят въглища. Текстовете са съобразени със Закона за подземни богатства, но размерът на глобите е различен. В Закона те са за стотици хиляди левове, а ние въведохме максималната санкция от 1000 лева, за да могат да я плащат", обясни общинският съветник Николай Николаев.

Той съобщи, че има идея да се направи специална нова наредба, свързана с опазване на общинските имоти, предназначени за общо ползване, която да съдържа ясни правила за възстановяване на улици след строително-ремонтни работи. Не може една дупка от авария да стои три месеца на главна пътна артерия, мотивира се съветникът.

Източник: news.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.