iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Loading

Поставят високоговорители по границата на Гърция с Македония

Поставят високоговорители по границата на Гърция с Македония 03_1459235506

Остава напрегната обстановката в Идомени, като гръцкото правителство обяви, че ще постави високоговорители по границата с Македония. То иска да пуска директни съобщения до хилядите бежанци и мигранти в импровизирания палатков лагер.

В лагера в Идомени напрежението отново започна да нараства през последното денонощие. Според анализатори една от причините за това е етническата нетърпимост между отделните националности, представени в лагера.

Не помагат и слуховете, обикалящи из социалните мрежи и в населеното с 15 000 души парче земя, че балканският маршрут към Централна Европа ще бъде отворен отново. В действителност за момента такава стъпка не се планира.

Именно в опит да преборят подобни спекулации, гръцките власти обявиха, че ще поставят високоговорители по границата, по които да обявяват официална информация и най-вече да зоват имигрантите да се преместят в пригодените от правителството убежища.

Междувременно македонският парламент удължи до края на годината извънредното положение в районите, граничещи с Гърция и Сърбия, което позволява на армията да патрулира по границата.

Източник: novinar.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.