iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Пореден опит за разбиване на банкомат от перничани

Пореден опит за разбиване на банкомат от перничани

За пореден път в Перник се прави опит за източване на пари от дебитни и кредитни карти. Банкомат бил атакуван отново от банкоматни спецове преди около десетина дни. Машината, в която било намерено специално устройство, което записва данните и пин кода на потребителите отново е в квартал Изток. Блокирани са картите на ного перничани, които са теглили пари от този банкомат. 

От полицията потвърдиха сигнала, като уточниха, че досега не са постъпили жалби за кражби от картите.

След голямото точене през пролетта на миналата година, когато крадците ощипаха над 20 души, от полицията се разпоредиха да бъдат описани и ревизирани всички банкоматите в пернишко. При проверките са направени предписания за констатираните пропуски и слабости. Вкарването на устройствата в списък е една от мерките срещу спецовете на скимиращи устройства. Отделно от това е изискано от банките да правят ежедневни проверки на банкоматите.

Обикновено се пипат старите банкомати, в които по- лесно могат да се поставят скимиращите устройства. Задължението да подменят компрометираните вече машини с по- съвременни е на банкерите, каза полицейският шеф Валентин Димитров. Крадците, които били наясно със затегнатите мерките и ежедневните проверки, използвали луфтовете през почивните дни. Те поставяли записвачките най- често в петък след като затворят банките.

Източник: pernikdnes.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.