iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Помагат на Стоян Стоянов с дарителска сметка

Помагат на Стоян Стоянов с дарителска сметка 10_1414136483

Отвориха дарителска сметка в подкрепа на Стоян Стоянов. Сметката беше открита от негови колеги и приятели.

Всеки, който иска да подпомогне музиканта, останал без дом, може да дари средства по банковата сметка IBAN ; BG 58 IORT 81111005111300 BIC;IORT BG SF.

Учреден бе Инициативен комитет в подкрепа на родния музикант, в който се включиха негови колеги и приятели. На сбирките в кафе „Карамел”, които организира Людмил Стоянов- Люстам , идват и хора, които по-малко познават китариста, но са съпричастни към случилото се с него. Обсъждат се различни идеи как да се помогне на музиканта, който стана жертва на имотна измама и остана на улицата. Средствата, които бъдат набрани по дарителската сметка на Стоян приоритетно ще бъдат използвани за подсигуряване на подходящо за него жилище. Музикантите ще направят и различни благотворителни изяви за набиране на средства- улични концерти, раздаване на автографи и продажба на дискове на именити наши рок групи и изпълнители, които също ще се включат. Пръв своята лепта даде Васко Кръпката, който дари 150 лв. след участието си в клуб „Maze”.

Фейсбук групата „В подкрепа на Стоян”, в която участват близо 300 човека е особено активна. Своето желание да помогнат заявиха и много музиканти, живеещи в чужбина, които познават талантливия китарист.

Предаването „Предай нататък” на Наталия Симеонова също се включи във всеобщото намерение за помощ, като направи Стоян свой герой. Неговата история ще бъде излъчена по Би Ти Ви през декември.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.