iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Помагат на младите да си търсят работа

Помагат на младите да си търсят работа 07_1436429844

Младежкият медиатор Лилия Иванова в Община Перник ще помага на младите хора при търсенето на работа, като тя работи от средата на месец май в отдел „Образование, култура, младежки дейности и духовно развитие” по Националната програма „Активиране на неактивни лица” в общината и ще бъде посредник между неактивните млади хора на възраст между 16 и 29 годишна възраст, които не учат, не работят и не са регистрирани в Дирекция „Бюро по труда” и различните институции, които предоставят социални, образователни и други услуги.

Работното й място се намира в Община Перник, на 10-я етаж, стая 9, а съвсем скоро ще има и изнесено работно място в Общински младежки дом – Перник, в кв. „Изток”, както и на други възлови места в нашия град.

Безработните млади хора могат да търсят Лилия Иванова за съдействие при включване в заетост и обучение в съответствие с индивидуалните им потребности. Тя ще им помага при изготвянете и редактирането на автобиография, ще ги запознава с различни техники за търсене на работа, при избора на подходящо обучение, ще ги информира какви са правата и задълженията им и ще ги насочва към Дирекция Бюро по труда, към училища, центрове за професионално обучение, частни трудови борси, агенции за временна заетост и др.

Очакванията са младежкият медиатор да работи активно на различни места и най-вече там, където се събират млади хора – в читалища, в библиотеки, дори и в кафенета, за да достигне до средата на неактивните младежи. Наред с това, той ще бъде в тясно сътрудничество с различни младежки и доброволчески организации, НПО, училища, работодатели и разбира се, с Бюрото по труда.

Всички млади хора до 29 годишна възраст в Перник, които не работят, не учат и не са регистрирани в ДБТ и имат нужда от помощ при търсене и намиране на работа, включване в заетост и обучение, могат да се обърнат за информация към Лилия Иванова, която ще ги насочи в правилната посока.

Ако искате да се свържете с новоназначения младежки медиатор, можете да го направите на:

e-mail: [email protected]

телефон: 0882648477

адрес: Община Перник, пл. „Св. Иван Рилски”, ет. 10, ст. 9, отдел „Образование, култура, младежки дейности и духовно развитие”, в рамките на работното време от 08.00 до 17.00 ч. от понеделник до петък вкл.

Facebook: Младежки медиатор – Перник

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.