iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Полицията се бори срещу крадците на автомобили

Полицията се бори срещу крадците на автомобили 08_1472099705

Започна сериозна превантивна работа в областта в битката на полицията срещу крадците на автомобили. Това е било решено на днешната среща, на която са участвали представители на всички общини от областта, полицията, частни охранителни фирми и други. Ще се изготвят листовки, които ще се раздават по места. Ето какво пише в тях:

Практически препоръки към шофьорите на автомобили, за ограничаване на престъпленията, свързани с кражби на моторни превозни средства.

- Паркирайте автомобила си само на добре осветени, многолюдни места и винаги при възможност на охраняеми паркинги и гаражи.

- Винаги заключвайте вратите и багажника на автомобила си.

- Ако колата ви е снабдена с имобилайзер и електронен код, сменяйте кода си след всяко влизане в сервиз, както и след ползване на колата от други лица.

- Никога не оставяйте в автомобила си, на видни места, каквито и да било вещи – дипломатически куфарчета, мобилни телефони, дамски чанти, фотоапарати и други подобни.

- За да предпазите колата си от кражба докато шофирате, дръжте винаги вратите заключени когато сте в застроени райони и се старайте прозорците да са вдигнати, особено когато спирате на светофар или кръстовище.

- Използвайте средната лента от платното за движение, ако има такава, когато чакате на кръстовище или светофар, за да е по-трудно да се стигне до автомобила ви от тротоара.

- Бъдете особено внимателни, ако някой се опита да ви спре без основателна причина или ако попаднете в лек пътен инцидент – понякога крадците „случайно” се блъскат в колата ви, като целта им е да излезете от нея, за да могат да я откраднат. Опитайте се да запомните регистрационния номер на превозното им средство.

- Ако ви нападне въоръжен човек, не оказвайте съпротива. Дайте ключовете и парите, ако ви ги поискат. Не спорете, не се бийте и не ги гонете, може да ви навредят. Опитайте се да запомните колкото се може повече подробности за нападателите.

- По възможност, в автомобила да се постави защитно заключващо устройство за кормилото и педалите или монтиран в автомобила скрит бутон, който трябва да се активира, за да стартира автомобила.

- При финансова възможност, да се монтира „Джипиес” модул с автономно захранване, чрез който, при кражба, може да се локализира местоположението на автомобила.

- Не оставяйте автомобила с работещ двигател без надзор, дори когато се налага да слезете от него за кратък период от време, например да си купите сутрешното кафе или вестник.

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.