iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Полицаите от Перник блокираха пътя за Рударци снощи

Полицаите от Перник блокираха пътя за Рударци снощи 11_1446627287

Повече от 30 полицаи от Перник, служители в първо, второ полицейско управление блокираха снощи движението за София на Драгичево, на разклона за Рударци.

Малко след 18 часа полицаите затвориха движението във всички посоки, като само на 10-15 минути пропускат по няколко коли. Към колегите си от двете полицейски управления се присъединиха и техни колеги от гранична полиция. Очаква се към тях да се присъединят и полицаи от Охрана на съдебната власт.

"Протестът ни е съвсем спонтанен, в подкрепа и солидарност с всички наши колеги от страната, които днес протестират" - споделиха полицаите. Те изказаха недоволството си от проекто решенията, според които се орязват доста от финансовите бонуси на полицаите и се говори за намаляване на техните възнаграждения. Преди дни решението на финансовият министър да ореже част от финансовите бонуси на полицаите родиха спонтанно идеята за национални протести, които станаха факт днес. Пернишките полицаи се присъединяват към тях и са категорични, че ще продължат да изказват организирано недоволството си до положително разрешаване на проблема.

Засега няма информация за полицаи, които са си дали оставките, но не е изключено и това да се случи в близките дни - категорични бяха униформените тази вечер на Драгичево. Повечето от тях изказаха недоволството си от факта, че болшинството от пътуващите от и за София не могат да разберат причините за техния протест.

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.