iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Поклониха се пред всички, станали жертва на комунистическия режим

Поклониха се пред всички, станали жертва на комунистическия режим 02_1454418152

„Поклон пред светлата памет на всички, дали живота си и станали жертва на комунистическия тоталитарен режим в България, с признателност и благодарност за усилията, които са положили за запазване на най-висшата ни ценност – свободата”. Това се казва в разпространена до медите декларация от народния представител от Реформаторския блок д-р Валентин Павлов и коалиция „Реформатори и демократи за Перник“.

Вчера беше отбелязано решението на българския комунистически „Народен съд“ от 1-ви февруари 1945 г. да екзекутира общо тримата регенти на младия български цар, 67 депутати, 22-ма министри, 40 генерали и офицери от българската царска армия, както и няколко други политически фигури, се посочва още в документа.

„Съвременната политика на памет и признателност в Източна Европа ни напомня, че в историята става дума точно толкова за днешния ден, колкото за събитията отпреди седемдесет години. Историческият прочит на двадесети век неизбежно ще определя нашия път през двадесет и първия. Който помни миналото, развива настоящето и управлява бъдещето.

Затова от нас и бъдещите поколения зависи да браним ревностно принципите на демокрацията и свободата и да не допускаме жертвите на комунизма да бъдат забравени!“, заявяват от десницата в Перник.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.