iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Покана за учредяване на Инициативен комитет

Покана за учредяване на Инициативен комитет

П О К А Н А към жителите на Перник и околните населени места за учредяване на Инициативен комитет в защита на пострадалите от земетресението на 22 май 2012 г. и последвалите вторични трусове, което ще се състои на 16 август 2012 г., четвъртък, в 18.00 ч., в Конферентната зала на Двореца на културата.

Уважаеми съграждани, Почти 3 месеца след земетресението в Перник стотици перничани са без покрив, живеят в потенциално опасни жилища или във фургони и палатки, в риск за живота и здравето си. Стотици получиха отказ от държавата да бъдат обезщетени за нанесените щети на жилищата ни или получиха мизерни суми за подпомагане. Хиляди са в неизвестност за своята съдба къде и как ще живеят и как ще възстановят жилищата си. През есента част от децата на Перник ще останат без училищни сгради или възможност да посетят детско заведение. Зимата чука на вратата ни, и ще ни завари напълно неподготвени.

Ако сте съпричастни към човешкото нещастие, ако сте потърпевши, ако не ви харесва поведението на институциите, заповядайте на 16 август 2012 г., четвъртък, в 18.00 ч., в Конферентната зала на Двореца на културата да предприемем общи действия в подкрепа на бедстващите и да поискаме от държавата да изпълни своята функция!

Нека покажем, че перничани са част от България и са достойни хора!

От името на инициативната група:
Любомир Първанов
Павлина Евтимова
Георги Динчев
Милена Асенова
Лиляна Дойчинова
Григор Асенов
За връзка: тел. 0893 414 304, e-mail: [email protected]

Фейсбук група: Инициативен комитет Перник -https://www.facebook.com/komitet.pernik 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.