iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Погнаха хора, които може би са телефонни измамници в Гора Оряховица

Погнаха хора, които може би са телефонни измамници в Гора Оряховица 07_1436521092

Палати на хора от Горна Оряховица, за които се смята, че се занимават с телефонни измамни бяха претърсени от прокурори, полицаи и данъчни.

Служителите влезли в общо седем адреса в кварталите „Гарата” и „Калтинец”. В хода на проверката е установено, че за част от постройките липсват документи за каквато и да било строителна дейност, а в други случаи строителната документация не отговаря на действително построеното. В част от дворовете на имотите са намерени луксозни автомобили - „Ауди”, БМВ и „Мерцедес”, за които собствениците им не можели да докажат откъде са взели парите за тях. Предстои проверка на начина на придобиването на лимузините. В хода на операцията са проверени още 41 души и 30 автомобила. Съставени са три акта по Закона за гражданската регистрация.

Такива полицейски операции предстои да бъдат проведени и на територията на други общини в област Велико Търново, съобщиха вчера от прокуратурата. Резултатите от вчерашната проверката пък ще бъдат докладвани в окръжната прокуратура на Велико Търново. Там магистратите трябва да преценят дали има достатъчно данни, за да се образува преследване за пране на пари.

Източник: monitor.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.