iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Подобрените пътища в пернишко са довели до по-малко катастрофи

Подобрените пътища в пернишко са довели до по-малко катастрофи 09_1443510653

От 957 ПТП-та за първите осем месеца на 2010 година, за същия период на настоящата пътните инциденти са общо 589, като тежките катастрофи със загинали и ранени са паднали на 54 при 119 преди пет години.

Почти два пъти по- малко са и ранените- от 144 през 2010-та, сега по шосетата са пострадали 78 души. Загиналите са двама срещу 12 за 2010, или шест пъти по- малко.

Според шефа на „Пътна полиция” Слави Лазов по-малкото катастрофи и по- ниския травматизъм се дължат на подобрената инфраструктура. С построяването на автомагистрала Струма и разширяването на пътя, участъкът при разклона за село Боснек, където ежегодно при катастрофи загиваха по 5-6 души, отпадна от класацията на най- рисковите участъци в страната. Извън черната класация е вече и участъкът край село Мещица на пътя Перник- Брезник. В момента като рисков в региона се очертава участъкът при разклона за кариерите- от Дупница към село Студена, където има два последователни завоя, обясни Лазов. Горещ продължава да бъде и районът на Драгичево, където заради натоварения трафик стават често леки ПТП-та. Несъобразената скорост и неспазването на дистанцията пък са най- честите причини за катастрофите, казаха от полицията.

Източник: zapernik.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.