iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Подновяват стари тролеи в Перник

Подновяват стари тролеи в Перник 07_1405086861

10 тролея в Перник вече са пребоядисани и с изкърпени седалки.

От няколко седмици по улиците в града се движат пребоядисани тролейбусни мотриси. Това прави впечатление, тъй като дълги години старите машини не бяха боядисвани. Единственото, което бе направено през годините по тях беше облепване с реклами и рециклиране на част от машините.

"Това е нещо нормално. Трябва да се прави на година - две. Да има визуален вид превозното средство.", каза пред ZaPernik.com управителят на "Тролейбусен транспорт" - Перник Емил Денков.

Всичките мотриси, които са били за пребоядисване са с нов облик. 10 са тролеите с нова боя и изкърпени седалки. Другите пет тролея, които се движат по улиците са облепени. Засега те няма да се пипат, тъй като фирмите, които рекламират на тях все още имат договор с тролейбусното дружество.

"Вчера приключихме с последния. Във Враца са същите тролеи, но са в много по - добро състояние. В София е същото. Това е, защото те са поддържани. Сумата за козметичния ремонт е различна. Тя е в зависимост от изкърпването на седалките. Най - малко са вложени 70 лева в един тролей и не повече от 200 - 250 лева за друг. До последния си ден в дружеството ще правя каквото мога за него.", каза още Емил Денков.

"Тролейбусен транспорт" - Перник е собственост на община Перник и общинския съвет. Дружеството е известно с големите си дългове към ЧЕЗ и множеството протести на работници, които по време на предишния управител Александър Шаламанов не получаваха редовно възнаграждения.

Източник: zapernik.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.