iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Подаръците в детска градина бяха в прозрачни опаковки

Подаръците в детска градина бяха в прозрачни опаковки 12_1450883473

Необичаен начин на раздаване на коледните подаръци на децата в детска градина в Перник, като заради мерки за сигурност изненадите за малките бяха поставени в прозрачни опаковки. Повод за това дадоха атентатите в Париж от 13 ноември.

На Коледното тържество в детска градина "Калина Малина" бяха въведени превантивни мерки за сигурност. Това е решение на директора, взето след издадената заповед на кмета на града - Вяра Церовска за засилен контрол в детските заведения при зачестилите терористични прояви в Европа.

Михаела Ивайлова - директор на ОДЗ "Калина Малина": В следствие на тази заповед сама реших, че не е редно в детската ми градина да влязат 250 кашона, които да бъдат опаковани, без да съм сигурна в съдържанието им.

Молбата на директора към родителите била всички подаръци да бъдат опаковани в прозрачен плик, за да се вижда съдържанието им. Родителите приемат идеята положително, оценяват загрижеността на педагога.

Гергана Първанова - родител: Одобряваме идеята и я приветстваме, защото в днешните смутни времена общо взето се налагат и такива мерки. По-добре да се знае какво има вътре, отколкото да има опасност от неприятни инциденти.

Елисавета Димитрова - родител: Приемам идеята. Трябва да се знае какво има, все пак са деца, за тяхната безопасност.

Без значение от опаковката, Добрият старец раздаде на всички деца подаръци. Влакчета, кукли, детски колички и домакински уреди бяха част от списъка с желания, които той изпълни. А усмихнатите лица на малчуганите озариха сутринта му.

Източник: zapernik.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.