iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


По линията Трън-Перник ще има само два директни автобуса

По линията Трън-Перник ще има само два директни автобуса 08_1439381287

Общинският съвет в Трън утвърди транспортна схема на общината, като по четири курса ежедневно ще се изпълняват между различни селища в граничния край и столицата.

Само в петък ще върви автобусът, тръгващ в 8 ч. от София за с. Бохова и връщащ се в 13 ч., през лятото микробусите от столицата до с. Стрезимировци няма да пътуват в събота и неделя. С. Кожинци пък ще има директна връзка със София в понеделник, вторник, четвъртък и петък.

Две са директните линии от областния център Перник. Всички маршрути от столицата преминават през Перник, затова няма нужда от дублиращи курсове, поясниха от общината.

Поради липса на пътникопоток автобусите, които тръгват в 8,30 ч. от Трън към Перник и в 14 ч. от Перник към Трън, се поемат за обслужване от граничната община, уточни Райна Драганова – секретар на община Трън.

Седемнадесет междуселищни линии свързват 52-те населени места в Трънско. Ежедневна връзка с общинския център в делнични дни имат повечето села. Единствено в петък се движат микробуси до селата Врабча, Милкьовци и Цегриловци.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.