iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Loading

Плажовете ни били малки и мръсни

Плажовете ни били малки и мръсни 07_1469196785

Туристите по морето се оплакват най-много, че няма достатъчно свободна площ и че плажът е мръсен, като това заяви пред журналисти министърът на туризма Николина Ангелкова.

На въпрос има ли данни Ангелкова за какво най-много се оплакват туристите на единния телефон на Министерството на туризма за жалби и оплаквания, свързани с Черноморието, тя обясни, че до момента има 200 постъпили сигнала – 40 писмени и 160 по телефона.

„Сигналите основно са свързани с това, че туристите се притесняват, че няма достатъчно свободна площ на плажа и тя не се спазва, че може би плажът е мръсен.

Сигналите не са класифицирани в кои населени места са по-малко или повече, обхващат почти всички плажове, които са посещавани”, каза министърът на туризма.

Ангелкова открои като важен фактът, че има мобилна група за първи път, която ще бъде цяло лято по морето. „Извън регулярните проверки по график, за всеки един сигнал правим извънредни проверки.

Всички сигнали са проверени и голяма част от тях са неоснователни.

Там, където има основания сме издали предписания със срокове за отстраняване на нарушенията между 7 и 14 дни в зависимост от индивидуалния договор, който всеки концесионер има с нас”, поясни Николина Ангелкова.

Тя предупреди, че ако не се спазят тези предписания се налага неустойка. „Ще следим концесионерите да спазват всичките си ангажименти по закон и договор. За нас е важно максимално да се сигнализира Министерството на туризма за нередности”, категорична бе Ангелкова.

От друга страна, тя коментира и плановете за по-евтини чадъри и шезлонги, като посочи, че с новата методика за определяне на минималното концесионно възнаграждение, приета от Министерски съвет се цели максимално намаляването на плажни принадлежности.

В решението е записано, че 40% тежест при оценката на желаещи за концесия, е минималната цена, предложена за 1 брой чадър и шезлонг.

Източник: novinar.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.