iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Пернишките съветници дадоха пари на кръгъл сирак

Пернишките съветници дадоха пари на кръгъл сирак 02_1455975930

На извънредното си заседание преди дни пернишките съветници отказаха да освободят от данък смет и сгради кръгъл сирак, но решиха за календарната 2016 година да му бъде отпусната финансова помощ, чиято равностойност от 138,92 лв., като тя ще покрива размера на дължимите налози за годината.

Детето е син на починалата през 2014 година стоматоложка д-р Елена Александров. След смъртта й попечители на малкия Антон Александров стават неговите баба и дядо, но тъй като и двамата са възрастни и в тежко здравословно състояние, което не им позволява да упражняват грижи за детето, то е настанено в Центъра за настаняване от семен тип в квартал „Изток”. Миналата година и те напускат този свят и момчето остава единствен наследник на имуществото. В момента то все още няма законен настойник, което поражда законови и административни трудности във връзка с опазването и защитата на онаследения имот. Детето получава само наследствена пенсия от 115 лева, с които може да си позволи единствено 2 лева дневни разходи и покриване на сметката за телефон. Затова зам.настойникът на малолетното момче Иванка Иванова – Зарева бе подала молба в ОбС местните законотворци да освободят от местните налози детето за периода 2016 -2026 година, докато то навърши пълнолетие.

Според общинският съветник Милан Миланов нормативната уредба не позволява подобно освобождаване и минипарламентаристите решиха проблема на детето, което вече няма останали живи кръвни роднини, поне за тази година, като му отпуснаха финансовата помощ, която ще бъде изплатена директно за покриване на дължимите данъци и такси. Какво ще стане през следващите години засега е въпрос без отговор.

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.