iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Пернишки пенсионери посетиха Лесковац

Пернишки пенсионери посетиха Лесковац 09_1473486589

Пенсионерите от гр. Перник начело с техния председател- общественичката Катя Христова гостуваха на пенсионери в Лесковац, където бяха почерпени и с плескавица в духа на тамошния фестивал, който се проведе тези дни.

За целта и за посещението разказа пред zaPernik.com Катя Христова:

На 30 и 31 август членове от „Съюза на пенсионерите -2004“ Област Перник посетиха град Лесковац, Сърбия. Целта на посещението беше да се сключи договор за сътрудничество и взаимна дейност на пенсионерите от област Перник и Ябланишка област, в която спадат шест общини: Лесковац, Медведжа, Лебане, Ласотинце, Бойник и Църна трава.

На съвещанието присъстваха Изпълнителното бюро на Областният съвет на СП 2004 Перник и ръководството на Удрожения пенсионер с председател Братислав Здравкович.

На събранието са се уточнили клаузите в договора, предложени от страна на пенсионерите от град Перник. Останало да се уточнят клаузите от страна на Лесковац и към края на месец септември ще се получи съобщение, с което ще се уточни и датата на подписването на договора за сътрудничество, както и къде ще бъде подписан – в Перник или в Лесковац.

С пристигането в Дома на пенсионелра в Лесковац бяхме посрещнати с голяма задоволство и гостоприемство, с музика, хляб и сол. Имаше концерт от страна на град Лесковац, гости бяха и пенсионерите от град Куманово, разказа още Катя Христова.

След вечеря пернишките пенсионери са били в ресторант „Колиба“ където Катя Христова поздравила домакините и гостите с думите: „Ние изразяваме нашето задоволство от разширяване на дружбата между пенсионерите на Лесковац, Куманово и Перник и пожелаваме на възрастните хора да доказват още по-осезаемо своето присъствие в бъдещето на нашите две страни. Запазете завинаги вярата, надеждата и нейно величество Мъдростта. На добър път от сега нататък заедно“.

“На 31-ви август сутринта домакините в лицето на Весна Джурджевич донесе закуска – питка с плескавица. След което имахме свободно време до 12 часа. От 12 до 14 часа бяхме отново в Дома на пенсионера на кафе и безалкохолно , с разговори помежду си в името на нашите добросъседски отношения. Бяхме изпратени тържествено с пожелание да сме живи и здрави, въоръжени с любов и разбирателство“, разказа още Катя Христова от името на Изпълнителното бюро на областния съвет на „СП – 2004“ Перник.

Източник: zapernik.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.