iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Перник възстана срещу монополите и ЧЕЗ

Перник възстана срещу монополите и ЧЕЗ 02_1361105540

Народът възстана! В цялата страна с единни искания! ИзЧЕЗвай те! С български знамена и плакати "Съд за ЧЕЗ" и "Монополистите вън", хората потеглиха от сградата на общината към енергото. Мнозинството премина през площада към Търговска. "Настояваме да се установи реален пазар на различните видове енергийни и пазарни отношения между страните. Всички нормативни и поднормативни актове да гарантират равнопоставенност между енергийните дружества и потребителите. Това бяха част от исканията на протестиращите. Недоволството изригна и срещу правителството. Имаше и възгласи "Оставка" и "Долу Бойко".Протестиращите почетоха с едноминутно мълчание паметта на големия български актьор Тодор Колев. 
Пред сградата на ЧЕЗ гражданите хвърляха камъни. Протестиращите бяха над 5000! Перничани са с един от най-многобройните участници в протестите срещу ЧЕЗ и монополите в страната.
Цитат от фейсбук събитието: Перник се събуди! Перник показа, че има гражданско общество! Перник напомни на властта, че тя произлиза именно от нея! Гордея се, че съм перничанин и че имам такива будни съграждани! Нещата вече се случват, вече ковем бъдещето си! 
 
Снимки от фейсбук страницата на в-к Градски (https://www.facebook.com/media/set/?set=a.557620764257821.125604.1347708...)

Снимки

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.