iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Перник ще може да кандидатства за пари по проект

Перник ще може да кандидатства за пари по проект 08_1439447199

Във Вършец наскоро заработи ново спортно съоръжение - изкуствена "ледена" пързалка.

"Тя е с изкуствено тефлоново покритие и може да се ползва целогодишно за пързаляне както с кънки за лед, така и с ролери. Те могат да се наемат на място. Пързалката е изградена с безвъзмездната финансовата помощ на Програмата за трансгранично сътрудничество по Инструмента за предприсъединителна помощ България - Сърбия.", обясни кметът на Вършец Иван Лазаров.

Спортното съоръжение е с големина на терена 300 квадратни метра, обясни Таня Петрова, консултант по европейски проекти към общината. Стойността на инвестицията е 147 260 лева.

СнимкаПо проекта предстои изграждане на велоалея. Тя ще бъде от центъра на града до квартал "Заножене", която ще свързва екопътека между квартала и село Спанчевци. Дължината на маршрута ще е около 2 км.

Туризъм, околна среда и младежки програми ще са приоритетните области за финансиране по новата Програма за трансгранично сътрудничество между България и Сърбия. На 30 юли Европейската комисия одобри програмата ИНТЕРРЕГ, която е по инструмента за предприсъединителна помощ за Сърбия и България. Общият бюджет на трансграничната програма е 34.1 млн. евро. За тях ще могат да кандидатстват юридически лица, чиято дейност не генерира печалба - общини, държавни структури, агенции, културни организации, образователни институции, природни паркове и др. Проектите трябва да бъдат от гранични райони на България и Сърбия- Видин, Монтана, Враца, София, Перник и Кюстендил, съответно - Бор, Зайчар, Нишава, Пирот, Ябланица и Пчиня.

Източник: bnr.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.