iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Перник ще има план за работа във военно време

Перник ще има план за работа във военно време 03_1427463980

План за привеждане на Пернишка област в готовност за работа във военно време разработват в Перник, като това стана ясно по време на проведеното първо редовно заседание на Областния съвет за сигурност.

Неговият секретар Петко Петков запозна присъстващите с основанието за разработването на плана и описаните в него начини за преминаване, сигналите, с които се определят степените на готовност и реда за подаването им, както и с функционалните задължения на всеки отделен член. Членовете на Съвета бяха запознати с документите, регламентиращи дейностите на органа по сигурност.

Заседанието на Областния съвет за сигурност бе ръководено от зам.-областния управител и негов зам.-председател Валентин Димитров. Работните срещи се провеждат два пъти годишно и при необходимост.

В Съвета са включени всички териториални звена свързани със сигурността на населението и обезпечаването на хората във военно време. Такива структури са Областна дирекция на МВР, Регионална дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението”, Териториална дирекция „Национална сигурност”, Окръжна прокуратура, Окръжен съд, Областен военен отдел, Регионална здравна инспекция, Български червен кръст, ЧЕЗ, ВиК и други, определени със Заповед №ОМП-2 от 10.02.2015г. на Областния управител.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.