iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Перник отново ще изнася въглища за Гърция

Перник отново ще изнася въглища за Гърция 08_1440074218

Твърде възможно е скоро да подновим износа на въглища от Перник за Гърция. Това съобщи предприемачът Георги Милев, който е единият от собствениците на местната фирма "Въглища -Перник".

До преди кризата ежемесечно около 2 000 тона кюмюр от рудника на предприятието се продаваха на гръцка топло-централа. Още в първите дни от банковата криза перничани едностранно прекратили доставките с притеснение да не и да не си получат плащанията. С отпадането на данъка от 26%, който гръцките власти искаха да наложат върху сделки с България сме обнадеждени, че ще можем да продължим да работим с гръцките ни партньори. Сега количествата въглища, които продавахме на тях се изнасят за съседните Сърбия и Македония, но намирането на допълнителни пазари ни затрудни, коментира Георги Милев.

Бизнесменът, който е и председател на местната структура на КРИБ, подчерта, че това се дължи и на бързата реакция пред Брюксел от страна на правителството и лично на премиера Бойко Борисов заради несправедливия за българо-гръцките бизнес отношения данък, от който гърците бяха принудени да се откажат.

Източник: standartnews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.