iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Перничани трябва да се включат активно в почистването на града на 26-ти април

Перничани трябва да се включат активно в почистването на града на 26-ти април 04_1398320700

Всички перничани трябва да се включат активно в почистването на нашия град на 26-ти април. Това призова кмета Росица Янакиева.

Община Перник подкрепя инициативата на ВТV „Да изчистим България за един ден” и организира кампанията в рамките на общината – „Да изчистим нашата община”.

Чували и ръкавици ще се раздават в сградата на Община Перник етаж 14 стая 4 и ет.13 ст.2. Дежурните телефони, на които гражданите могат да се обаждат за извозване на събраните отпадъци са: 684-315, 684-276, 684-278. На посочените телефони могат да се дават предложения за почистване на набелязани пространства, територии или местности.

От общината са маркирали няколко мръсни зони/ сметища/, които задължително ще се почистят. Това са:кв.Марина бара под ул.Ябловец /на стръмния терен/, път Север – в посока Брезник от лявата страна след блоковете, ул.Владислав Граматик, кв.Драгановец, ж.п. прелез кв.Кристал, ул.Добруджа и ул.Тутракан /триъгълника/ и сметище в кв.Църква, при пречиствателната станция за питейни води.

Амбициозната кампания на BTV набра голяма популярност и много от лицата на тази кампания изпратиха своите послания, които се обединяват около едно, а именно: Да е чисто е модерно!

За четвърта поредна година ЕКОПАК България е основен партньор на кампанията да „Изчистим България“, а за първа година е и в нашият град, като ще се включи с раздаване на чували и ръкавици.

Кампанията “Да изчистим България за един ден” цели да направи местата в които живеем по-чисти и по-приветливи.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.