iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Перничани търсят въглища за отопление

Перничани търсят въглища за отопление 12_1481960231

Поради увеличеното търсене в зимния сезон, фирма „Въглища-Перник” ООД разполага с ограничени количества въглища на склад, като това информираха от ръководството на дружеството на въпроса- разполага ли на склад с достатъчно въглища, поради факта, че в момента това е единственото въгледобивно дружество, което предлага въглища за населението. От фирмата информираха, че предлагат богат асортимент за населението, като цената им зависи от едрината и разфасовката на кюмюра. За сега на склад има въглища за парно и печки с едрина 20-30 мм на цена от 140 лв. за тон. Този вид гориво се търси най-много и бързо свършва. Освен това се предлагат още въглища за парно с едрина от 6 до 20 мм на цена 140 лв. за тон и 30-50 мм също по 140 лв. за тон. Фирмата разполага и с въглища, които са разфасовани в чували от 25 кг. Въглищата в чували с едрина 30-50мм струват 7 лв за един чувал. Чувалите с едрина 20-30 мм струват 6.50 лв за брой.

От дружеството информираха, че имат и обогатени въглища с едрина от 0 до 6 мм, които струват 90 лева за тон. Обогатените въглища с едрина от 0 до 30мм са 100 лв. за тон. Фирмата произвежда и въглищни палети. Цената на палетите с Ф 14 мм в биг-бег по 1 тон струват 180 лева. Палетите с Ф14 мм в чували разфасовани по 25 кг струват 5 лв за брой.

По информация на фирмата, въглищата с едрина 20-30 мм и 30-50 мм свършват много бързо. Всеки, който отиде на рудник „Бела вода” и се окаже, че въглищата, които иска да си купи са се свършили, може да си ги плати. Фирмата има на разположение собствен камион, който превозва до 4 тона и може да достави въглищата в определен ден и на определен адрес, при заплащане на транспорта. Клиентите могат да си осигурят и свой транспорт.

От ръководството на „Въглища-Перник” увериха, че произвежданото от фирмата гориво е с много добро качество и висока калоричност. Цените на предлаганите въглища са с включен ДДС.

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.