iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Перничани се жалваха, че ЧЕЗ и ВиК ги рекетират

Перничани се жалваха, че ЧЕЗ и ВиК ги рекетират 04_1397222632

На среща с представители на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) перничани се жалваха, че ЧЕЗ и ВиК ги рекетират.

Потърпевши споделиха, че от електроразпределително дружество ЧЕЗ им искали 1000 лева на ръка, за да преместят стълб, който е в непосредствена близост до мястото, където живеят. Другият инцидент е свързан с откраднат електромер, за който има протокол и служебна бележка от местно РПУ, но в местното ЕРП карат потърпевшия да си плати наново такса за присъединяване, което не е правилно. Това е излишно мотаене и нарушаване на закона, коментираха специалистите.

Сред потърпевшите е имало гражданин със запушен водопроводен канал. Той е бил информиран от ВиК дружеството, че трябва да заплати сумата от 80 лева, за да отстранят аварията. Искането на тази сума е незаконно, тъй като каналът е част от публичната мрежа, преди първа ревизионна шахта и услугата се извършва безплатно.

„Много искаме да намалим броя на жалбите, които идват при нас. Подадена жалба от клиент или от лицензиант към електроразпределително дружество, към газово дружество, към оператор ВиК и към топлофикационно такова, то трябва само да са разгледа тази жалба по компетентност и да бъдат предприети необходимите действия за подобряване на услугата, за удовлетворяване с необходимите отговори и действия на клиента. Ако след тези действия и отговор на дружеството, те не удовлетворяват жалбоподателя, тогава той пише жалба до нас”, обясни Илиян Илиев, ДКЕВР.

Сред търсещите съвети от специалистите на ДКЕВР е имало перничани, които са изразили недоволството си и от „Топлофикация Перник”, но в частност с топлинните счетоводители – Нелбо и ТЕХЕМ.

През настоящата година членове на Комисията ще се срещат с жалбоподатели във всички региони на страната. Инициативата е част от пакет от мерки, предприети от Комисията, които имат за цел подобряване на работата с жалбоподателите.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.