iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Перничани се разстроиха от камери по пътя за София

Перничани се разстроиха от камери по пътя за София 07_1436861813

Камери, монтирани на изхода на Перник, преди пътен възел Даскалово „изправиха косите" на перничани, които пътуват по посока на столицата.

Пуснаха се слухове, че камерата дори засича скоростта на автомобилите. Което няма нищо общо с реалността. Камерите са част от проекта на Агенцията за пътна инфраструктура, която въвежда от месеци автоматизирано събиране на данните за трафика в реално време. Информацията, която се подава от тази система ще се използва единствено от агенцията и няма връзка с Министерството на вътрешните работи. Системата се прилага първоначално за пътищата втори и трети клас, а след това тези от първи клас и магистралите. Това е първата стъпка от изграждането на "Интелигентната система за управление на трафика", която предвижда въвеждането на платеното преминаване по пътищата в бъдеще чрез т.нар. тол такси.

Автоматизираната система представлява монтирането на две индукторни планки под асфалта на пътното платно, които чрез датчици събират информацията за преминаващите автомобили. След това данните се предават за обработка в сървър в АПИ. Отделно на всеки пункт има монтирана рампа, на която ще има камери. С помощта на камерите ще може да се следи и маршрута на товарните камиони, дали спазват предвидения тонаж и трафик, за който са получили разрешение от пътната агенция.

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.