iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Перничани получиха награда

Перничани получиха награда 12_1450084908

Пернишкото проектантско студио „Идея М – Михаил Михайлов” с управител арх. Михаил Михайлов стана призьор в престижния национален конкурс „Сграда на годината 2015”. Перничаните получиха награда в раздела „Жилищни комплекси” за проектирането и строителството на затворения жилищен комплекс „Бел Роуз” в София.

Изпълнителят е строителната фирма „Ибера” ООД, отново с пернишко участие. Същата фирма е инвеститор заедно с „Ибера Девелъпмънт” ЕООД. В тазгодишното издание на конкурса участваха 65 новоизградени и реконструирани публични и частни проекти, завършени през 2015 г., оценени от жури от 24 водещи експерти и представители на бизнеса и културата с председател Деница Николова, зам.-министър на регионалното развитие.

Комплексът Belle Rose се намира в тихата южна част на Витоша в столицата. Това и е новаторски, луксозен, затворен комплекс от 6 жилищни сгради върху площ от 10 дка с неподражаема за столицата архитектур Разположен е около вековни дървета и изграден с качествени материали по съвременни строителни технологии и тенденции. Навсякъде в комплекса има LED осветление. Входните врати са блиндирани, а тези към подземните нива – пожароустойчиви. Дограмата е дървена, трислойна от иглолистна дървесина.

Над 50 различни растителни вида красят околното пространство. Напоителните системи са ароматизирани.

Сградите са 4-етажни с нестандартни форми за оживения градски стил със светли апартаменти. Общите части са луксозни, с настилка от естествен, трудноизтриваем камък.

Bell Rose-3В националния конкурс „Сграда на годината“ се съревновават най-хубавите сгради в България, получили разрешение за ползване през годината.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.