iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Перничани негодуват срешу Топлофикация

Перничани негодуват срешу Топлофикация 11_1478668998

Сигурно и други, които имат индивидуален договор с Топлофикация са забелязали при плащането на сметките си за август, че е начислена пълната такса за топла вода от 15 лв. Това е въпреки че от 1 до 21 август имаше профилактика и липсваше топла вода. Реално разликата за индивидуално домакинство не е кой знае каква, падат се някъде около 10 лева, които са надвзети. Всеки би си казал: Майната им на тия 10 лева, ама я ги умножете по броя на домакинствата с индивидуален договор и ще се получи една нелоша сумичка, която е надвзета от хората и отива незнайно в чий джоб.

Това обаче не е най-големия проблем, който би могъл да се случи ако от Топлофикация решат да приложат тая измама и при отоплителния сезон. Примерно, решат да пуснат парното на 28 октомври и веднага смятат октомври за месец с отопление и пак начислят пълна такса на хората. Тогава сумата вече не е някакви си 15 лева, а според квадратурата на апартамента и варира между 80 и 100 лева за повечето апартаменти в Перник.

Същата врътка може да я направят и през април, когато могат да спрат отоплението към 5 – 10 април и после пак начислят пълен месец с отопление вместо да изчислят процентно сумата на база колко дни от месеца са били реално с отопление. Какво ни гарантира че ще начислят отоплението според броя на дните с пуснато парно, след като не го направиха с топлата вода ?

Източник: zapernik.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.