iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Пенсионерите искат карти за градския транспорт

Пенсионерите искат карти за градския транспорт 01_1421308526

Пенсионерите в Перник към пенсионерските клубове в кварталите и селата на общината настояват да бъдат предоставени оборотни карти за транспорт.

Причината е да могат бедните пенсионери да ги ползват, когато е необходимо. Това е тежък проблем на пенсионерите, защото хората с малки пенсии имат затруднения при плащането на сумите за транспорт.

Това не изисква някакви големи средства. Автобусите пътуват и не са пълни - дали ще возят 10 или 11 човека няма да се отрази на техния разход. За това ще се пусне и нарочна декларация от пенсионерски клуб "2004" в Перник" - това беше обявено на нарочна пресконференция в клуба. Хората вярват, че проблема може да се реши. Защото това няма да е голям разход и за превозваческите фирми. Дали автобусните фирми ще решат да направят този жест към възрастните хора или картите биха се плащали от общинския бюджет е въпрос, който тепърва ще се дискутира. В община Перник има 16 клуба. Подобно разрешение на проблема с пътуването на възрастните хора в автобусния транспорт има на доста места в страната - някъде е решено те да пътуват безплатно в определени дестинации, някъде хората над 65 годишна възраст пътуват безплатно, а някъде плащат 50% от стойността на билетите.

На срещата беше обявено също, че клубът на пенсионерите в Мошино, който има 120 членове трябва да има по голямо помещение в което хората да се събират. Направени са срещи и с кмета на града, има разбиране, остава само да се стигне до решение.Хората са на мнение, че ако е необходимо ще се направи и подписка от пенсионерите за тази цел.

Пенсионерите от клуб "2004" в града категорично ще се включат в подписката в подкрепа на БДЖ и против спирането на влакове по определени направления. Реално да се съберат около 5000 подписи сред хората, които ползват този най-евтин транспорт - каза говорителят на областната структура на пенсионерската организация Стефан Стефанов.

Решенията и за клуба и за участието в подписката са били взети на проведеното заседание на общинската структура на клуб "2004" в Перник. От клуба ще продължават да отстояват във всичко интересите на възрастните хора.

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.