iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Патрулките, които ще ни спират, трябва да имат стикер

Патрулките, които ще ни спират, трябва да имат стикер 01_1421070111

На пътя ще могат да ни спират само патрулки, маркирани със специален стикер, че в тях има видеокамера.

След случая с подкуп на полицай, органите на реда взеха мерки и всеки автомобил, който проверява шофьорите ще е оборудван с 3 камери. Те са разположени така, че да се вижда какво се случва пред автомобила, зад него и вътре в него. Микрофоните ще бъдат вградени в самата екипировка на полицаите.

„От 20 януари се връщат проверките от индивидуални патрули. Само с оборудвани автомобили и видеозаснемане ще се борим срещу корупция”, оповестиха от КАТ. Полицаите ще имат паникбутон, a шофьорите ще могат да подават сигнали на специален телефон, който ще бъде упоменат на реверите на служителите на реда. Освен това дежурните по райони и от централното ниво на специализираните дирекции ще могат да следят онлайн какво се случва на пътя и как вървят проверките.

В следващите два месеца с техника за видео и аудионаблюдение ще бъдат оборудвани още 100 полицейски патрула. В столицата такива проверки ще могат да правят 15 автомобила, в други големи градове като Пловдив - 9, а най-малко ще са специалните патрули в Кърджали, Шумен, Ямбол и Разград. По улиците на тези градове ще има по две видеозаписващи коли на КАТ.

Източник: monitor.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.