iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Партийната клубна база на ул. „Търговска” 33 отива при БЗНС

Партийната клубна база на ул. „Търговска” 33 отива при БЗНС 03_1457683926

Партийната клубна база на ул. „Търговска” 33 в Перник отиде при БЗНС, решиха общинските съветници, като отхвърлиха другия претендент за апетитната хапка – ПП „Никола Петков”.

От името на ПП „Никола Петков” и коалиция „Демократи и реформатори за Перник” молба до кмета бе отправил общинският съветник Бойко Астатков, а от името на БЗНС – областният председател Галина Димитрова.

Въпреки че Астатков горещо призова съветниците да насочат гласовете си към „Никола Петков”, тъй като клубната база щяла да помогне за организационната политическа дейност на партията и коалицията, достатъчно гласове в негова подкрепа така и не бяха събрани. Не помогна и разказът му за това как Галина Димитрова от БЗНС не спазила решение на председателския съвет и не се явила на среща при кмета Вяра Церовска, за да постигнат някакво съгласи е разбирателство – присъствал само Бойко Астатков. Не хванаха дикиш и думите на Астатков, че Димитрова представила стар и неактуален документ.

Негативният вот на ОбС за ПП „Никола Петков” и „победата” на другия претендент БЗНС за клубната база бе преглътнато трудно от Астатков и колегите му от групата „Реформатори и демократи за Перник”. Той обяви на всеослушание , че съветниците са гласували под натиск, което той окачестви като тоталитарно мислене, което никога няма да се промени.

В спорната партийна клубна база на ул. „Търговска” 33, която мнозинството съветници даде на БЗНС с блестящо представление, в момента се помещава магазин за обувки. Ловкият финт на старейшините бе наречен некоректен от Ралица Андреева от БСП, която иронично предложи да бъде намерена клубна база и на друга от многото земеделски партии. Преди това и партия „Обединени земеделци”, представлявана от общинския съветник Георги Захариев, получи за клубна база помещение от 130 квадрата на ул. „Розова долина” №3.

Все пак ПП „Никола Петков” ще ползва два офиса на ул. „Радомир” 1.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.