iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Паркът в Перник ще бъде настлан със здравите плочи от площада

Паркът в Перник ще бъде настлан със здравите плочи от площада 07_1404885061

Паркът в Перник ще бъде настлан със здравите плочи от площада. Кметът Росица Янакиева каза, че началото е сложено с централната алея в началото на парка откъм минната дирекция. Плочите се слагат откъм грапавата им страна. От кметството смятат, че ако се получи добра настилка, която е безопасна за движение през зимата, алеите в парка ще бъдат настлани с гранита. След това ще започне и подмяна на старите тротоари в Перник, които не влизат в рамките на проекта „Зелена и достъпна градска среда”.

Начупените плочи ще се обработват допълнително – ще се режат на по-малки парчета и с тях ще се подновяват старите настилки, които са в доста тежко състояние, обясни Янакиева.

Над 40% от гранита по площада е бил изпочупен в резултат на 33-годишната употреба. Всичкият материал, който се вдига оттам като гранит и мрамор, се стифира на палети, които се описват и се слагат в склад на отговорно пазене.

Площадното пространство, което в момента се преустройва, трябва да бъде възстановено до края на месец ноември. Ремонтът на централната градска част в Перник по проекта „Зелена и достъпна градска среда” върви по график. Обектите не могат да се правят на части, тъй като се подменя и се полагат елементи на подземната инфраструктура.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.