iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Панихида в памет на децата, загинали в пътнотранспортни произшествия бе отслужена в Перник

Панихида в памет на децата, загинали в пътнотранспортни произшествия бе отслужена в Перник 05_1431146238

Отци от пернишкия храм „Св. Иван Рилски” отслужиха панихида в памет на децата, загинали при катастрофи. Проявата е част от мероприятията, посветени на Третата глобална седмица на ООН за пътна безопасност. На панихидата присъстваха ученици от почти всички училища в областния център. Свещенослужителите пожелаха на младите хора да растат весели и жизнерадостни и никога да не стават свидетели и участници в пътни инциденти.

Веднага след това доброволци от БЧК демонстрираха първа помощ на пострадали в ПТП във връзка със Световния ден на Червения кръст и Червения полумесец и честването на 50 год. от приемането на 7-те фундаментални принципа на Международното движение – хуманност, безпристрастност, неутралност, независимост, доброволност, единство и универсалност.

В 12.00 часа в памет на децата, загинали в ПТП, всички патрулни автомобили, оборудвани с надписи бяха разположени в районите на детски и учебни заведения, в близост до възлови кръстовища, като с подаване на светлинна и звукова сигнализация и с едноминутно мълчание почетоха паметта на жертвите в пътни инциденти.

Междуучилищно състезание по безопасност на движението по пътищата се проведе в VІ-то СОУ „Св. св. Кирил и Методий” в гр. Перник. В него взеха участие освен ученици на домакините, представители от VІІ-мо Основно училище и ХІІ-то Основно училище. Надпреварата мина в два кръга – решаване на тест с 20 въпроса и умения за управление на велосипед. След изключително оспорвана борба на първо място се класира Румен Мирчев от 12-то Основно училище с общ актив от 97 точки. Втори е Мартин Крумов от същото училище с 95 точки и трети Емилиан Симеонов от VІІ-мо Основно училище с 91 точки. Първенците получиха купи, предметни награди и грамоти, а останалите участници само грамоти, връчени им от зам.-кмета на община Перник д-р Адриан Симеонов. Главен съдия на проявата бе началникът на сектор „Пътна полиция” при ОДМВР – Перник главен инспектор Слави Лазов. Директорът на VІ-то СОУ г-жа Адриана Ольова поздрави всички участници за проявените знания и умения и благодари на представителите от полицията, РИО – Перник и общ. Перник, за проявеното отношение и грижата за опазване живота и здравето на децата.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.