iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Отрязаха опасни дървета

Отрязаха опасни дървета 03_1425968301

Вчера бяха отстранени опасни огромни дървета, които застрашават живота и здравето на гражданите. Те бяха отстранени в най-голямото пернишко кметство Изток.

Това стана с помощта на Гражданската защита, съобщи кметът, който присъства по време на обезопасяването. Първата ми работа в първия работен ден след виелицата беше да обиколя парковете и градините и да видя състоянието на дърветата, обясни управникът. Там обикновено играят много деца, минават, разхождат се и почиват жителите на квартала.

Отрязано е голямо дърво, чийто огромен клон бе полегнал и се заплел в друг пред него, както и голям полуизкоренен бор, тръгнал да се сгромолясва. Намалена е и височината на топола при районното полицеско управление в Изток. Заедно с това са отстранени и доста счупени опасни клони, които виснаха след адската фъртуна, която вилня в кметството преди няколко дни.

След като едно от дърветата бе отрязано в една от красивите градини на квартала, чевръсти жители бързо дойдоха, въоръжени с брадви и резачка и само за час падналият дънер и клони бяха разфасовани и отнесени в мазетата. Околните блокове нямат централно парно отопление и дървният материал, поднесен им на тепсия от виелицата, ще послужи за отопление на хората, които се греят на дърва, въглища или ток.

Служителите на Гражданската защита отстраниха и опасни ледени висулки, надвиснали на подлеза на магистралата при “Детелината” и на блок на ул. “Благой Гебрев”.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.