iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Loading

Отново ще обсъждат тролеите

Отново ще обсъждат тролеите 06_1434524231

Изменение и допълнение на решение на ОбС от предишната сесия, като то е свързано с предложението активи на "Тролейбусен транспорт" ще бъдат обявени като публична общинска собственост от първостепенно значение и даване на съгласие три подстанции и контактната мрежа на тролеите да се стопанисват от търговското дружество е една от основните теми, по която ще дискутират утре пернишките минипарламентаристи.

Така кметът ще има възможност да сключи договор с търговското дружество за опазване на общинската собственост до пускането на тролеите отново в движение. Това при всички случаи ще стане до есента, преди началото на „изборния сезон", смята не само шефът на пернишките старейшиниМилан Миланов.

Ако местните законотворци кажат „да" на докладната, „Тролейбусен транспорт" получава финансова възможност да поддържа подстанциите и контактната мрежа.

Общинският съвет е направил онова, което се иска от него, за да може все пак тролейбусния транспорт да има бъдеще – взето е решение за създаването на общинското предприятие, извършена е корекцията в бюджета, който към днешна дата върви към преизпълнение - 54 процента. Така с тези допълнителни пари новото предприятие е финансово обезпечено. Всички въпроси, свързани с тролеите, имат своето решение. До края на юли своето предложение за официалното създаване на общинското предприятие „Тролейбусен транспорт" на мястото на сегашното общинско търговско дружество трябва да направи и кметът на Перник.

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

На тази дата в миналото

18-Септември-2017

19-Септември-2016

19-Септември-2015

19-Септември-2014

18-Септември-2014

19-Септември-2013

18-Септември-2013

Вход с фейсбук профил:

Гореща линия: 0888 563 496

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини

ПОРЪЧКИ се приемат само през сайта и се препращат към търговците за изпълнение!

ipernik com