iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Отмениха избора на доставчик на храни в бежанските лагери

Отмениха избора на доставчик на храни в бежанските лагери

Изборът на доставчик на храни за лагерите за бежанци в Харманли, Пъстрогор, с. Баня, с. Ковачевци и в София в кв. Враждебна и кв. Военна рампа беше отменен от Комисията за защита на конкуренцията. Търгът е на стойност близо 4.4 млн. лв.

Експертите на регулатора са установили, че комисията по търга е допуснала редица сериозни нарушения при разглеждане на офертите на двамата участници - „Ийт Уел“ АД и „Салко“ ООД. Според КЗК комисията незаконнно е отстранила едната от тях - „Ийт Уел“, подала жалбата, мотива, че за някои от артикулите - 21 на брой, базисните цени не отговарят на цените на НСИ към 28.02.2014 г. Участникът е представил ценова оферта, която отговаря на изискванията на агенцията, твърдят от КЗК. Разминаване в справки от НСИ не бива да се вменява във вина на участника, доколкото пропускът да проучи и съобрази това разминаване е на възлагащия орган. КЗК счита, че в случая помощният орган на възложителя е следвало да изиска от „Ийт Уел“ АД разяснение относно данните, които е ползвал при изготвяне на ценовото си предложение и едва след запознаване с тези данни да направи заключенията си. В настоящия случай участникът „Ийт Уел“ АД е претърпял неблагоприятни последици именно от проявената от възложителя небрежност и липса на активност.

Що се отнася до офертата на избрания за изпълнител по ЛОТ 5 - фирма „Салко“, проучването показало, че към момента на подаване на документите за участие в процедурата кандидатът не е сертифициран по стандарт ISO 9001:2008. Тоест не е доказал, че предлага (в т.ч. произвежда, пакетира, транспортира, съхранява, дистрибутира и/или др.) стоки със съответните спецификации или стандарт ISO 22000:2005 или еквивалент. КЗК връща процедурата от етап разглеждане на документите за подбор от плик № 1 на офертите по обособена позиция № 5 „Пиле, пилешки разфасовки и яйца“ и разглеждане на ценовото предложение на участника „Ийт Уел“ АД по обособени позиции № 1,2,3,4 ,6 и 7 съобразно мотивите в решението.

Източник: zapernik.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.