iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Откриват трудова борса в ЮЗУ в Благоевград

Откриват трудова борса в ЮЗУ в Благоевград 10_1476767038

Младежка трудова боса ще се проведе в Югозападен университет "Неофит Рилски" в Благоевград, като организатор на събитието, което има за цел да предложи работни места и заетост на младите хора, е Регионалната служба по заетостта в областния център. В инициативата участва и Центърът за кариерно развитие към висшето учебно заведение. „Борсата ще се проведе в сряда от 11.00 часа във фоайето на Учебен корпус №1. Трудовата борса ще представи работодатели от региона, които ще обявят своите свободни работни и стажантски позиции. Търсещите работа млади хора ще имат възможност да се срещнат с потенциални работодатели,

да получат актуална информация и полезни съвети

за избор на подходяща свободна работна позиция.
„За студентите трудовата борса предоставя условия за информиране и свободно договаряне с бизнеса в района. Търсещите работа лица имат възможност да избират различни позиции в зависимост от изискваната квалификация и образование за длъжността", коментираха експерти от Регионалната служба по заетостта. Най-важно е, че се дава шанс за пряк контакт между двете страни – предлагащата и търсещата работа.
Предстои и организирането на голяма трудова борса в курорта Банско преди зимния сезон. След тази, която се направи в Разлог на 13 октомври и даде възможност на стотици безработни

да договорят бъдещите си работни места в туристическия бранш

за зимните месеци, ще има нова в съседната община. Инициативата е на общината и на Дирекция „Бюро по труда". Събитието ще се състои в Посетителския информационен център в града под Тодорка на 10 ноември от 10:00 ч. Ще присъстват и представители на работодателите, което ще даде възможност за директна връзка между двете страни на трудовия пазар с посредничеството на експертите от Агенцията по заетостта.
„Интересът е много голям, доста са тези работодатели, които заявяват свободните позиции за работа директно в Бюрото по труда. На борсата обаче те ще имат възможност да представят дейността си и да проведат директни срещи с проявилите интерес безработни лица, за да постигнат договореност за тяхното наемане на работа", уточниха от Регионалната агенция по заетостта в Пиринския край. През зимния сезон в района на Банско и Разлог се наемат на работа близо 5000 души.

Източник: standartnews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.